U subotu, 27.4.2019. godine u sali Narodnog pozorišta Mostar održana je svečana akademija povodom Dana škole pod nazivom „IV osnovna škola – Moja škola“.

Bogatim kulturnoumjetničkim programom predstavljen je rad naše škole te su posjetioci mogli da uživaju u zanimljivim i kreativnim učeničkim ostvarenjima. Kroz druženje i saradnju sa akademskom slikarkom Ivanom Radić učenici su pripremili predstavu „Sve je u tvojoj glavi“ te prikazali probleme, dileme i emocije jednog tinejdžera.

Zanimljivu koreografiju i dobru energiju pružili su članovi ritmičke sekcije, a najmlađi učesnici, hor „Leptirići“ pjevali su o ljubavi i drugarstvu. Veseloj atmosferi doprinijela je i muzička grupa zaposlenika IV osnovne škole koja je izvela splet pjesama. Alternativni teatar „Osnovac“ predstavio je priču o vremenu u kojem živimo.

Predstavljena su zapažena postignuća učenika koja su ostvarili zahvaljujući marljivom radu sa svojim nastavnicima na brojnim takmičenjima i tematskim projektima. Najsvečaniji dio programa posvečen je proglašenju ponosa škole: Nejra Ombašić, Una Taslaman, Ema Huseinbegović, Raida Leto, Sarah Sefer, Lana Hadžiabulić, Selma Milišić, Edis Maksumić, Haris Kukrica, Ema Ćorić i učenice generacije 2010-2019. godine Lejla Nuhić.

U ime svih njih, prisutnima se obratila Lejla Nuhić i prenijela svoju poruku budućim generacijama.