Na svečasnosti koju je organizovao Pedagoški zavod u cilju obilježavanja godišnjice rada Pedagoškog zavoda Mostar te proglašenja najuspješnijih učenika, nastavnika i ostvarenih rezultata, JU IV OSNOVNA ŠKOLA MOSTAR je osvojila 1. mjesto kao najuspješnija na Kantolanim takmičenjima u 2018/2019.godini.

Evo naših rezultata: 
Kantonalno takmičenje iz matematike i fizike Lejla Nuhić osvojila je 1. mjesto (IX razred), Međuregionalno takmičenje iz vjeronauke Lejla Nuhić osvojila je 2. mjesto (IX razred), Kantonalno takmičenje iz engleskog jezik Demir Babović osvojio je 1. mjesto (IX razred), Kantonalno takmičenje iz matematike Delila Memić osvojila je 2. mjesto (VI razred), Kantonalno takmičenje iz turskog jezika Naila Obradović osvojila je 1. mjesto (VIII razred) i Anisa Husnić osvojila je 2. mjesto (VII razred).

Na Državnom takmičenju za najbolji literarni rad na temu „Upotreba/zloupotreba“ Ammar Ajvaz osvojio je 1. mjesto, na Međunarodnom takmičenju „Šantićev festival djece pjesnika“ Ema Ćorić osvojila je 3. mjesto za literarni rad „Misao iz prikrajka“, na festivalu „Sekura“ – državni nivo Lana Hadžiabulić dobila je nagradu za najuspješniji likovni rad. Na Danima Frankofonije Lana je osvojila 2. mjesto za likovni rad na temu „Gastronomija Francuske“, a posebnu nagradu su dobili Eldar Isić i Amar Ahmetović.

Na Sedmom prestižnom Svjetskom takmičenju iz engleskog jezika HYPPO ENGLISH OLYMPIAD takmičilo se 36000 učesnika iz 35 zemalja sa 3 kontinenta: Evropa, Azija i Afrika. U okviru ovog prestižnog takmičenja 13 učenika plasiralo se u finale: Nahla Sjekirica, Sara Omerović, Ranya Sarić, Emina Grebović, Iman Hindić, Vuk Aleksa Rajković, Irna Mahmutović, Ema Ćorić, Demir Babović, Neila Mušić, Zlatan Zlomušica, Hana Isić i Amani Dagher.

Irna Mahmutović bila je jedina predstavnica BiH u finalu ovog takmičenja (u kategoriji Hippo 2) u Veneciji (Italija) te je osvojila prestižno 7. mjesto na Svjetskom takmičenju.

Sa našim uspješnim učenicima radili su na unaprijeđenju njihovog znanja i ostvarenju ovih prestižnih rezultata profesori/mentori: Goran Turajlić, Anela Omanović, Elvira Ramadani-Osmanović, Jasmina Drljević, Zejna Prguda, Ibro Eminović, Sanel Šamerić, Elvisa Boškailo, Haris Devedžić, Adis Hodžić i Huso Bisić.

Zahvaljujemo se svim roditeljima i cijelom timu uspješne, NAJBOLJE ŠKOLE u HNK- IV osnovna škola Mostar.